Thursday 14 October 2010

Rücksack

Well, well... δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω τσάντα, είναι όμως η πρώτη φορά που μιλάω για αυτό..



 Αυτή την φορά θέλησα να φτιάξω μια τσάντα πλάτης, οπότε ξεκίνησα με τα βασικά: σε πόσα και ποιά κομμάτια θα την χωρίσω; γιατί προφανώς δεν γίνεται να την πλέξω μονομιάς. Την χώρισα λοιπόν σε 4: τον πάτο, το σώμα, την γλώσσα και τα λουριά της πλάτης. 






Χρησιμοποίησα ένα καταπληκτικό (αν και λίγο ακριβό) νήμα, μεγέθους για βελόνες 7-8 και ένα απλό μπλέ νήμα που είχα ήδη ως stock. Για τον πάτο και τα λουριά χρησιμοποίησα την υφαντή πλέξη, ενώ για όλη την υπόλοιπη τσάντα την ζέρσεϋ.





Ήθελα να την κάνω αρκετά μεγάλη και baggy, όχι σαν τίποτα τσαντάκια στα οποία χωράνε μόνο τα βασικά... και ξέρετε γιατί, θέλω ότι έχω μαζί μου να είναι σε μία τσάντα και όχι σε 50 διαφορετικές!








Bέβαια εξαιτίας αυτού, βγήκε αρκετά μεγάλη, και μιας και είναι πλεκτή -όπως είναι αναμενόμενο- τεντώνεται και γίνεται τεράστια. Για αυτό σκέφτομαι να βάλω και ύφασμα - όπως έχω και στην πρώτη μου τσάντα -, το ψιλοαποφεύγω όμως, γιατί πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα και πολύ κουραστική. Που όρεξη για κάτι τέτοιο λοιπόν;; 

Αλλά μάλλον θα καταλήξω να το κάνω τελικά, κάποια στιγμή ..







No comments:

Post a Comment