Saturday 15 January 2011

Books, Obsession, Disapointment, Schnewi

Έχω πολλά να σας πω, αλλά επειδή είμαι λίγο ζαλισμένη (δούλευα από τις 3μιση μέχρι τις 11μιση με ένα μόνο διάλλειμα στα ενδιάμεσα) δεν θα σας τα πω με χρονική σειρά. Θα ξεκινήσω ανάλογα με το τι θυμάμαι κάθε στιγμή.

Σήμερα ήρθε και το 4ο βιβλίο που είχα παραγγείλει! Το Geometry of Pasta. ^^ Πρόλαβα μόνο να το ξεφυλίσσω, αλλά Σαββατοκύριακο έρχεται, τι στο καλό, κάτι θα προσπαθήσω, no?


Γενικά τα βιβλία ήρθαν σε διάφορες στιγμές, ακόμα και αυτά που έφτασαν μαζί στο ταχυδρομείο. :P Αλλά δεν πειράζει.. μάλιστα από το Creative Inc. και το Handmade Marketplace, έχω ήδη διαβάσει κάποια πράγματα.. από το δεύτερο ειδικά, έψαξα κατευθείαν τα πράγματα που me προβληματίζουν και δεν ξέρω πως λειτουργούν, γιατί να, το section πχ για το πως να γράφεις ένα blog δεν νομίζω να μου πολυχρειάζεται. :P


Ας περάσω όμως στο επόμενο θέμα. Χτές, βρήκα αυτό στο Craftzine και ξετρελάθηκα. Τόσο που αποφάσισα να πειραματιστώ και στο κέντημα. (συγκεκριμένα θέλω να φτιάξω κάτι παρόμοιο ή και το ίδιο άμα λάχει). Για αυτό και σήμερα πήγα και αγόρασα τον κατάλληλο εξοπλισμό: (μην με ρωτήσετε πως ονομάζεται το στρογγυλό ξύλινο μαραφέτι, δεν ξέρω :P)

στρογγυλό μαραφέτι, νήματα, βελόνα
Υπάρχει και μια βελόνα καρφιτσωμένη στα νήματα, δεν ξέρω εάν μπορείτε να την διακρίνετε.. anyway όμως, τώρα το μόνο που μου μένει είναι να βρώ ύφασμα και να ξεκινήσω την εξάσκηση - στις βασικές βελονιές. 

Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που συνέβη χτές και με ξενέρωσε αρκετά. Κυρίως επειδή αφιέρωσα αρκετό χρόνο και ενέργεια. Που λέτε, είπα να δοκιμάσω να συνεισφέρω και εγώ σαν ευσυνείδητη κοπέλα που είμαι, στην Βικιπαίδεια. Και συγκεκριμένα να διορθώσω και να εμπλουτίσω μια σελίδα που υπήρχε ήδη. Αρχίζω λοιπόν τις αλλαγές, κάνω φτιάχνω και τα λοιπά, ώσπου κάποια στιγμή παρεμβαίνει ένας admin και προθέτει ένα tag στην σελίδα που αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αρκετές εξωτερικές πηγές στο κείμενο που να το καθιστούν ως εγκυκλοπαιδικό. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή αγχώθηκα λίγο όταν είδα το μήνυμα, γιατί δεν είμαι εξοικειωμένη με τα συστήματα της Βικιπαίδειας για να ξέρω τι σημαίνει αυτό. Που να ήξερα τι με περίμενε! Συνέχισα τις αλλαγές και πριν καν περάσει μία ώρα, το tag αλλάζει περιεχόμενο. Αυτή τη φορά έλεγε πως η σελίδα είναι υποψήφια προς διαγραφή. Και όλα αυτά σύμφωνα με την κρίση ενός ατόμου. Ακόμα όμως και με την προσθήκη των απαιτούμενων εξωτερικών τρίτων πηγών που αποδεικνύουν την ύπαρξη του περιεχομένου, το tag παραμένει.

Και εγώ έχω να ρωτήσω τα εξής:

Πως γίνεται να μην είναι "εγκυκλοπαιδικό" (σύμφωνα μόνο με τους κανόνες της Βικιπαίδειας) ένα άρθρο στην ελληνική έκδοση, όταν είναι "εγκυκλοπαιδικό" και αποδεκτό σε άλλες ξενόφωνες εκδόσεις; 
Πως γίνεται να απορρίπτονται τόσο εύκολα τόσες ώρες δουλειάς; (γιατί πιστέψτε με, εάν θέλετε να γράψετε κάτι και σωστά παίρνει ώρες)
Πως περιμένουν να ασχοληθεί κόσμος με την Βικιπαίδεια, όταν οι admins συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο;


Εγώ προσωπικά απηύδησα, και θα το σκεφτώ πολύ καλά την επόμενη που θα θελήσω να γράψω κάτι στην Βικιπαίδεια..


Θα σας αφήσω όμως με κάτι πολύ πιο ευχάριστο: δύο φωτογραφίες που για μένα είναι πολύ αστείες. Και θα σας εξηγήσω γιατί.


Επειδή καθάριζα το γραφείο, είχα μεταφέρει όλα τα πράγματα στο κρεβάτι. Ο γατούλης όμως, ο μικρός Schnewi, ήθελε να κοιμηθεί στο κρεβάτι. Ανέβηκε λοιπόν και έκατσε στο σημείο που βλέπετε στις φωτογραφίες. Και τι έκανε. Κοιτούσε τα πράγματα στο κρεβάτι-με πολύ αφυψηλού ύφος- και περίμενε πότε θα τα μαζέψω για να ξαπλώσει! Πραγματικά πολύ αστείος. :P (προφανώς εσάς δεν σας φαίνεται και πολύ αστείο, αλλά το γράφω μπάς και..)


Ενιγουει, αυτά από μένα, καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!





1 comment:

  1. Cooking for geeks, lol!

    ...Γενικά χρειάζονται citations για ότι γράφεις στη wikipedia (αν είναι πρωτότυπο, τότε δεν είναι η wikipedia ο κατάλληλος χώρος για να το γράψεις). Επομένως χρειάζονται links για όλα και για αυτό χρησιμοποιείται ως δευτερογενής και τριτογενής πηγή ενημέρωσης με πολλούς να ανατρέχουν απευθείας στα external references.

    Όσον αφορά την συμπεριφορά του admin, μάλλον θα ήταν υπερβολικός ζήλος και μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα να το συζητήσετε (υπάρχει αν θυμάμαι καλά και το discussion page). Δικαιολόγησε τον καθώς πριν λίγο ήταν τα 10 χρόνια της wikipedia και πρέπει να έπεσε πολύ δουλειά από μέρους τους λόγω του ότι έγιναν αρκετοί marathons και editing σε άρθρα.

    ReplyDelete