Wednesday 21 December 2011

Geeking

Πρόσφατα, ένας φίλος είδε κάπου στα άδυτα του ιντερνετ μία φωτογραφία, που απεικόνιζε ένα πλεχτό σκουφί ιδιαιτέρας φύσεως. 

Ήταν πλεχτή έκδοση κράνους(+γενειάδας+κοτσιδιών) από αυτά που βλέπει κανείς σε ταινίες φαντασίας, όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Και μου ζήτησε να του φτιάξω ένα.
Μου πήρε αρκετό καιρό, και συνολικά δύο προσπάθειες, για να καταλήξω σε αυτό:


Το πιο εύκολο κομμάτι ήταν φυσικά οι κοτσίδες, οι οποίες όμως κατανάλωσαν πολύ μαλλί - και οι δύο μαζί ένα κουβάρι(!).

Το αμέσως πιο εύκολο ήταν η γενειάδα! Ήταν πολύ διασκεδαστική στο πλέξιμο, και το αποτέλεσμα: πολύ ζεστό! αφήστε τα cowl και τις αηδίες, δεν πιάνουν μία μπροστά της!

Και το πιο δύσκολο κομμάτι (που χρειάστηκε 2 προσπάθειες) ήταν το σκουφί. Και ήταν εντελώς αναμενόμενο, γιατί αν μη τι άλλο, δεν είναι το πρώτο που φτιάχνω! Αλλά όπως φάνηκε, ήταν το πρώτο του είδους, γιατί για "απομίμηση" helmet χρειάζεται ιδιαίτερο σχήμα και μέγεθος που δεν είναι εύκολο να το πετύχει κάποιος με απλά νήματα.


Και το πιο περίεργο: κατά την διάρκεια της κατασκευής μου έσκασε ιδέα να φτιάξω life-like γενειάδα μακριά και ζεστή ζεστή, και ίσως να την χρησιμοποιήσω στο καρναβάλι (μπορώ να ντυθώ Gandalf! Θα έχει φάση για μια φορά να ντυθώ κάτι διαφορετικό και περίεργο!)





1 comment:

  1. Απίστευτο! Φοβερό! Από την ιδέα στην υλοποίηση και κάτι που μου φαίνεται τόσο διασκεδαστικό! Keep it up!

    ReplyDelete